Derde familiebijeenkomst K(C)amerman(s)

13 september 2014 te Middelburg

 

        

 

Terug  

 

Leden van de familie K(C)amerman(s) waren 13 september bijeen gekomen in Middelburg met ruim dertig mensen. Programma

 

De bijeenkomst vond plaats tijdens de nationale jaarlijkse open monumenten dag, in een van de grotere monumenten van Middelburg, de Kloveniersdoelen. Deze locatie was des te meer historisch van belang aangezien er vlak naast een groot Kamermans gezin heeft gewoond in de 19e eeuw, naamelijk  het gezin van Cornelis Kamermans, leeraar aan de armen-school te Middelburg. Deze Cornelis is de zoon van Jacob Kamermans die op zijn beurt de oudste zoon was van onze gezamenlijke stamvader Theunis Camermans x Cornelia Baggerman. Dit echtpaar stichtte hun gezin in ’s Hertogenbosch,  kwam rond 1800  naar Zeeland en zij vestigden zich op het eiland Walcheren. Dit is een zeer woelige periode van de geschiedenis van Nederland.

 

De aanwezigen verwanten werden in de prachtige historische ruimten van de Kloveniersdoelen ontvangen door Age Kamermans, die een speciaal woord van dank richtte tot Rosemarie Kamermans. In de achtergrond liep een korte presentatie.

 

Rosemarie is sinds het ontstaan van het team dat sinds 2005 richting geeft aan de activiteiten voor het historisch onderzoek naar de familie de drijvende kracht daarvan. Vanuit Zwitserland waar zij woonachtig is beheert zij de website en doet zij onderzoek naar de familie en aanverwanten. Daartoe onderhoudt zij met veel verwanten en andere belangstellenden zoals collega (amateur) genealogen contact. Haar inspanningen hebben de afgelopen jaren al veel informatie opgeleverd.

Het was dus een moment om stil te staan bij haar unieke rol in het team en dank uit te spreken namens de aanwezigen voor haar inzet.

 

Tijdens de bijeenkomst mochten we weer een aantal familieleden verwelkomen, die voor het eerst deelnamen. Leden uit de tak van Christiaan Kamermans x Suzanna Luté waren nu goed vertegenwoordigd.

 

Behalve dat het programma vooral veel ruimte bod voor ontmoeting en kennismaking onderling werd er ook intensief informatie uitgewisseld tussen de aanwezige genealogen. Nieuwe inzichten werden gedeeld en ook afspraken gemaakt over onderzoeksvragen die er nog liggen. Hoe verder en met wie.

 

Ondertussen was er ook een goed verzorgde lunch van Zeeuwse streekgerechten.

 

Het programma voorzag ook  een rondwandeling onder leiding van een gids door het historische centrum van Middelburg.

 

Na afloop van het programma werd er nog lang nagepraat met een goed glas op een zonovergoten terras in de tuin van de Kloveniersdoelen.

De saal

 

Rosemarie en Age Kamermans

Gertrudis en Hans Kamermans

 

Er word geinteresserd geluisterd

Maaltijd

 

Maaltijd

Stadswandeling

 

Stadswandeling

Gemeenschapelijk uitzoeken

Gemeenschapelijk uitzoeken

 

Het Team-Kamermans

Terug